Pierścionki z ogromnymi oczkami i ozdobami

Jaka to modna biżuteria, gdzie kupować, co nosić.

Pierścionki z ogromnymi oczkami i ozdobami

Postprzez Saara » 10 mar 2010, o 19:49

Rozwijając wątek "biżuterii w sklepach z ubraniami", chciałabym zwrócić uwagę na pierścionki z ogromnymi oczkami czy ozdobami, które często są kilkakrotnie większe od samej obręczy pierścionka. Dodaję je do tej biżuterii ze sklepów typu H&M czy orsey, bo najczęściej w takich sieciach spotykam się z nimi. Przymierzałam kilka takich pierścionków i musze przyznać, że nie tylko wyglądają dziwacznie, ale jeszcze ciężko się je nosi (niektóre są tak duże, że utrudniają zginanie palca). Jaka jest wasza opinia o takich pierścionkach? Dla ułatwienia, wrzucam foto:

Obrazek
Saara

Re: Pierścionki z ogromnymi oczkami i ozdobami

Postprzez Kokosanka » 10 mar 2010, o 20:24

Nie, kompletnie mi się to nie podoba. Kojarzy mi się z nieudaną próbą bycia oryginalnym. Taki pierścionek nie tylko źle wygląda, ale jeszcze utrudnia ruchy palcami np. przy pisaniu(pewnie musi drażnić palce obok, bo jest taki szeroki). O ile niektóre pierścionki z dużymi oczkami wyglądają ładnie i dają się nosić, to te, których zdjęcie możemy podziwiać powyżej, są naprawdę odpychające. Przynajmniej dla mnie.
Kokosanka

Postprzez Cafe_Latte » 11 mar 2010, o 19:14

Również nie jestem zwolenniczką takiej biżuterii, uważam że nie jest w ogóle stylowa,a taki powienien być główny cel biżuterii. Takie pierścionki pasują wg mnie tylko do nastolatek, które mają prawo bawić się biżuterią i modą, kobiecie dojrzalszej, czy pracującej już coś takiego nie przystoi. Uważam, że powinno się nosić stonowane, ale przede wszystkim stylowe np. z cyrkoniami czy szlachetnymi kamieniami.
Cafe_Latte

Postprzez grazynka » 19 mar 2010, o 19:19

Im większa ozdoba tym lepszy jest pierścionek, co to za efekt gdy pierścionek ma mała cyrkonię? Żaden efekt, to musi być wyraziste. Biżuteria jest po to by się wyróżniać z tłumu.
grazynka

Postprzez kika75 » 3 lip 2010, o 14:01

oj ja też lubie biżuterie z dużymi oczkami ostatnio znalazłam takie pierścionki z dyrberg-kern super strasznie mi sie podobają.
kika75

Postprzez Ewa » 26 sie 2010, o 15:22

Osobiście preferuję duże perścionki. Na przykład taki pierścionek z czerwonymi koralami rzuca się w oczy z daleka. To lubię najbardziej. :D

Ostatnio przesunięty w górę 26 sie 2010, o 15:22 przez: Anonymous.
Ewa

Powrót do Biżuteria

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Google Adsense [Bot], Yahoo [Bot] i 11 gości