Za jaką kwotę powinno się kupić pierścionek zaręczynowy?

Tutaj znajdziecie rady jak dobierać biżuterię

Za jaką kwotę powinno się kupić pierścionek zaręczynowy?

Postprzez Damianeroo » 6 mar 2010, o 15:54

Jestem ze swoją dziewczyną już dosyć długo, żeby stwierdzić, że to na pewno ta jedyna na całe życie, a nie przelotna miłość. Dlatego zacząłem zastanawiać się na ślubem i mam zamiar się oświadczyć. Jednak mam dylemat, nie wiem, jaką kwotę powinienem przeznaczyć na zaręczynowy pierścionek. Chciałbym już teraz zacząć odkładać pieniądze, żeby za te 3,4 miesiące móc klęknąć przed swoją dziewczyną. Nie jestem bogaczem, więc w grę nie wchodzi pierścionek wysadzany diamentami, zależy mi na rozsądnej opinii i poradzie. Ile powinienem wydać, żeby nie wyjść na skąpca, żeby pierścionek był przyzwoity i żeby moja Agata mogła go z dumą pokazywać innym?
Damianeroo

Re: Za jaką kwotę powinno się kupić pierścionek zaręczynowy?

Postprzez misiak009 » 9 mar 2010, o 20:48

Cena tutaj nie gra żadnej roli, chłopie nie liczy się wartość pierścionka lecz gest. Wartość zaręczynowego pierścionka ustalana jest według uczucia łączącego tych dwoje ludzi czyt. Was kochani. Jeżeli chcesz by twojej dziewczynie, przyszłej żonie pierścionek się podobał (bo nie sądzę by się nie chwaliła przed innymi) to spokojnie przygotuj sumkę od 250 zł wzwyż, maks do 500 zł w Aparcie i masz super pierścionek zaręczynowy, który na pewno rzuci ją także na kolana i będzie Tobie towarzyszyła w dniu zaręczyn w tej samej pozycji.
misiak009

Postprzez Dotka12 » 10 mar 2010, o 14:48

do misiaka: uważasz że dziewczyna za pierścionek za 500 złotych bedzie kleczała przed narzeczonym na kolanach? A może za 250? Z resztą nie chodzi tu o cene, ale o ten tekst, nie wiem,może masz takie doświadczenia, że każda twoja laska była skłonna "klęczeć" przed toba i nie wiadomo co ci robić za pieniądze, ale to nie znaczy że każda tak robi. Według mnie ten niewybredny żart nie pasuje do opisu czyjejś ukochanej, przemyśl następnym razem, zanim coś tak głupiego napiszesz.
Damianeroo,co do kwoty pierścionka, myślę że za 250 złotych nie znajdziesz mic powalającego i musisz odłożyć trochę więcej, nawet powyżej tych 500 złotych. Oczywiście że cena nie jest tu najistotniejsza, ale rozumiem, że chcesz podarować ukochanej wyjątkowy pierścionek, a nie złoto z cyrkoniami. Za Kamienie i za piękno trzeba niestety płacić. Ostatnio mój kuzyn oświadczył się w walentynki i jak go zapytałam, ile wydał na pierścionek, powiedział że prawie 900 złotych. Jest to już dość duża suma (szczególnie, że on dopiero zaczyna pracę, a więc jego zarobki są jeszcze małe) ale za nią możesz spokojnie kupić piękny i naprawdę trwały pierścionek. Powodzenia!
Dotka12

Postprzez KORAL » 20 cze 2010, o 11:49

Ciekawe pierścionki znajdziesz na stronie: http://www.anka-bizuteria-sklep.pl/pierscionki.html . Ostatnio modne są te z czerwonym koralem.

Ostatnio przesunięty w górę 20 cze 2010, o 11:49 przez: Anonymous.
KORAL

Powrót do Rady dot. doboru biżuterii.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości